LigeLyst Web App (klik her)

Idéen bag wep app’en LigeLyst, er at give unge med funktionsnedsættelser mulighed for selv at skaffe sig viden om krop, følelser, kærester og sex, uden at skulle være afhængig af personale eller pårørende. Seksualitet kan være et meget privat emne for unge. Det er ikke sikkert man har lyst til at dele sin nysgerrighed om seksualitet med andre. SUMH og ULF står bag LigeLyst, der er en webbaseret informationsportal, der skal give oplysninger om krop, pubertet, kønsorganer, følelser, sex, kærester, grænser og overgreb.

Det er først og fremmest meningen, at den unge selv skal bruge løsningen til at finde information selv. Men den vil også kunne anvendes sammen med en ven, personale eller en pårørende, som en fælles referenceramme, hvor man kan tale om seksualitet, følelser og overgreb uden, at man taler om sine egne erfaringer i første omgang. Løsningen kan derfor også bruges sammen med eller i forlængelse af seksualundervisning eller seksualvejledning. Derfor er der også undervejs i løsningen indlagt dialog & refleksionsspørgsmål. Disse kan enten bruges til at starte en samtale, hvis I sidder med LigeLyst sammen eller den unge kan bruge dem til at få sat tanker i gang hos sig selv.

LigeLyst er bygget op med store, farverige illustrationer og tekst, der på et let måde forklarer om et kompliceret emne. Al tekst kan blive læst op. Der er 4 overodnet emner Kroppen, Kærester, Sex og Seksuelle overgreb, som hver indeholder flere underemner. Undervejs er der også forskellige videoer.

LigeLyst er nem at bruge, det eneste som den kræver, er en smartphone, tablet eller computer med internetadgang. Åbn browseren og besøg https://app.ligelyst.dk/ , så er I i gang.

Nedenfor er en videoguide til hvordan man bruger og navigere rundt i web app’en.