Project Title

06

At få en kæreste

06-AtFaaEnKaereste

Mange unge vil gerne vide, hvordan de får en kæreste. Det kan være svært at svare på, uanset om man har en funktionsnedsættelse eller ej. Men I kan tale med den unge og åbne for vigtige overvejelser.

Afhængigt af funktionsniveau kan det være en mulighed at tale om, hvordan man kan bruge internettet til at finde venner, kærester eller en sexpartner. Der findes forskellige datingsider og også nogle, der retter sig specielt mod mennesker med funktionsnedsættelser, f.eks. www.knuus.dk og www.handicap-dating.dk

Rundt omkring i landet bliver der arrangeret fester for mennesker med funktionsnedsættelser på lokale diskoteker. Det kan også være en mulighed at møde en kæreste på f.eks. Sølund Festival, hvor der findes en dating-bod.

Det er ikke sikkert, at de unge ønsker at finde en kæreste, som også har en funktionsnedsættelse. Det kan give anledning til nogle gode snakke om forventninger og drømme for fremtiden.

Nogle unge kan have svært ved overhovedet at finde ud af, hvordan de kan komme i kontakt med en anden person, de er interesseret i.

Alle kan have svært ved at slå op med deres kæreste, når de ikke længere ønsker at være sammen. Med nogle spørgsmål til diskussion kan I tale om det svære ved at slå op, og om der er nogle måder, der er bedre end andre.

Øvelser

Verdenshjørneøvelse

Verdenshjørneøvelsen kan bruges til at sætte gang i nogle gode diskussioner om mange forskellige emner. Øvelsen består af et spørgsmål med fire forskellige svar. Deltagerne skal placere sig ved det svar, de er mest enige i. Når alle har placeret sig, kan I tage en snak om, hvorfor de har stillet sig, hvor de har, og hvorfor andre har stillet sig andre steder.

Dilemmaer

Ved at bruge forskellige dilemmaer kan I komme til at tale om emner, der berører de unge, men uden at det bliver for personligt. I kan eventuelt iscenesætte dilemmaet, så de unge er et ekspertpanel a la Mads og Monopolet, som skal give personen i dilemmaet et råd.

Situationsspillet

Situationsspillet kan bruges til at sætte gang i snakken om, hvordan man kommer i kontakt med en anden person, f.eks. til en fest. I kan komme meget forskelligt indhold i situationsspillet. I manuskriptet her er der forslag til, hvordan I kan diskutere, hvordan man kan håndtere et problem i parforholdet, og hvordan man slår op.


Tilbage til metodekatalog