Project Title

10

Homo-, bi- og transsexualitet

10-HomoBiOgTransexualitet

Det må antages, at der er lige så mange homo-, bi- eller og transseksuelle blandt unge med funktionsnedsættelser som blandt øvrige unge. Ligesom andre steder i samfundet er der også blandt unge med funktionsnedsættelse homofobi og fordomme. Det kan gøre det svært for de unge, der f.eks. er bøsser eller lesbiske, at udleve deres seksualitet

Det kan være en god idé at tale med de unge om den enkeltes rettigheder og seksuelle frihed. Det kan forhåbentligt gøre det lettere at springe ud og leve et godt liv for de unge, der er homo-, bi- eller transseksuelle.
I kan benytte nogle af øvelserne i højre side for at sætte fokus på, hvad det vil sige at være homoseksuel, lesbisk, biseksuel eller transseksuel. I kan også tale om, hvilke kendte personer der er homoseksuelle og populære. Se f.eks. også se den danske film ”En kort en lang”, der omhandler tematikken.

Gruppen Handi-LGBT, som hører under LGBT-Danmark – landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner – mødes ca. to gange om måneden i København. Se mere om gruppen her eller bliv venner med dem på facebook her

 

Øvelser

Verdenshjørneøvelse

Verdenshjørneøvelsen kan bruges til at sætte gang i gode diskussioner om mange forskellige emner. Øvelsen består af et spørgsmål med fire forskellige svar. Deltagerne skal placere sig ved det svar, de er mest enige i. Når alle har placeret sig, kan I tage en snak om, hvorfor de har stillet sig, hvor de har, og hvorfor andre har stillet sig andre steder.

Quiz

En quiz kan fyldes med mange forskellige spørgsmål, afhængigt af hvilke pointer I gerne vil fremhæve. I quizzen her er der eksempler på spørgsmål, der kan bruges til temaet ”Homo-, bi- og transseksualitet”, og en introduktion til, hvordan I kan gribe quizzen an.


Tilbage til metodekatalog